Skip to content

Dragoste s-amor ghebos

Aprilie 1, 2009

Toţi oamenii  mărunţi se-mpotolesc în visuri măreţe, căci lungul nasului e aproape la fel de lat pe cât e de scurta mintea.

Asta aşa, în cuvinte de om care face mai mult literatură (nu-i asa my dear Joan ?) decat spune verde-n faţă, de dragul artei şi-al filosofiilor de  viaţă ale unui om neobişnuit de  obişnuit. Adică JE.

Nu m-ascund în cuvinte, dar cum ai mai putea tu, cititorule, să te regăseşti în povestea mea daca aş nominaliza şi situaţia cauzatoare de un asemenea dezgust, sau cum m-aş mai putea sustrage eu de la vreo responsabilitate ?

Nu-ţi dau cheia acestor rânduri, căci uşa casei mele a fost mereu deschisă, dar nici nu-ţi aprind lumina pe verandă, ca sa te poti da în leagan fără să te bâzâie insectele…

Generalizez pentru că pot şi-mi permite spaţiul virtual atât de generos cu aberaţiile tuturor, îmi scriu poveştile ca să le am pentru când n-or mai  durea şi-mi susţin nebuniile  cu semnatură.

Am avut azi revelaţia revelaţiilor, de-o adâncă profunzime şi-o aparte însemnătate.

Am înţeles aşadar, pă epiderma proprie care-este” că nu-i nevoie să ai ditamai lista de păcate ca să plăteşti pentru unele, căci o mare categorie de oameni te pot mustra lejer  pentru propriile lor frustrări.

Două degete pe gât pentru toţi cei care nu se respectă ca oameni, care nu inteleg că aerul de superioritate neargumentat e ca parfumul scump pe pielea nespălată şi care uită că oricat de pătrată pare uneori, roata tot rotundă e !

Nu va plac măh  “frumoşilor” şi nici dacă mă trezesc mâine cu amnezie nu cred ca v-aş putea suporta tentativele de înghesuit pe sub piele. Că-s eu “pufoasă”,  dar n-am atâta loc pentru cât sunteţi voi de plini cu venin.

Aşa că îmi retrag decent orice urmă de respect pe care v-am purtat-o şi pe care aş fi putut să v-o port căci pe criza asta nu-mi permit să fac risipă ş-apoi, nici măcar nu vă chinuiţi să-l câştigaţi. Şi cadouri scumpe din categoria asta nu mai fac.

M-am fript o dată, de-acuma suflu şi-n iaurt…

Anunțuri
4 comentarii leave one →
 1. Aprilie 2, 2009 11:41

  "Este multi" ei mai Ioana. Si mi-ar lua juma’ de post sa scriu pomelnicu’ :))

 2. Mr_sheep permalink
  Aprilie 4, 2009 00:07

  ermm no offence dar weblog sucks era mai pro cand erai pe ala vechi dpdv al designului ca stilul ii la fel adica bun cred ca ti-ai ratat cariera poate aveai in fata un viitor stralucit de scriitoare 🙂 plm parca ii o foaie de jurnal de la o pasarica de generala cu multe stelute si colorat cu carioca

 3. ioana permalink
  Decembrie 22, 2009 19:11

  micutsa "pufoasa", ce finuts si poetic m-ai prelucrat :)) si fara sa ma anunti.
  eu care credeam ca nu arati cu degetul situatiile concrete din prea mult si inutil bun simt, si cand colo tu erai cu usa inimii deschisa, marinimoasa si indulgenta cu posibilitatile fiecaruia. si mie imi parea rau ca sunt o influenta negativa, ma gandeam chiar sa te indepartez din mediul nociv al caracterului meu. nebunatico :))

 4. Decembrie 22, 2009 19:11

  Mr_sheep, nu stiu cat esti tu de la curent cu motivele pentru care m-am reintors pe aceasta platforma si tind sa cred ca nu esti deloc, pentru ca aceasta e impresia pe care mi-o lasa randurile tale.
  Oricum, asa cum am mai zis, aceasta locatie e temporara pana ma decid exact unde si cum vreau sa arate blogul meu.
  Tema pe care o vezi e una din putinele pe care le ofera weblogul, dar vreau sa cred ca te intereseaza mai mult fondul formei nu forma fondului.
  Este desigur o chestiune de gusturi, atat scriitura cat si biata foaie de "hartie" pe care se regasesc randurile.
  E decizia ta daca ramai langa mine ca sa vezi si cand/unde/cum ma voi muta.
  Oamenii care ma citesc, s-au conformat pana acum si mi-au fost aproape indiferent de platforma. Nu inteleg de ce ti se pare tie atat de greu.
  Iar cat despre partea cu scriitoarea, domeniul personal nu cred ca are vreo influenta asupra randurilor mele… Deci sunt tot eu, oriunde m-ai citi.
  Sa-mi spui cum a ramas…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: