Skip to content

Autocritică

Iunie 23, 2009

Ştiu c-am promis că nu o să-mi mai unesc sprâncenele în semn de încruntare mai des decât îmi arcuiesc buzele a zâmbet, dar cum se-ntâmplă adeseori, m-am pripit să sper că o să-mi iasă paşii ăştia de dans şi  de data asta nu mă mai împiedic.

Da, ştiu :  „erare humanum est”.  Dar repetarea aceleiaşi greşeli „stupiditorum est”. Şi nu-i nimic mai simpatic, emoţional vorbind, decât atunci când ajungi să te simţi prost deşi nu te numeri printre urmaşii celor  care-i cereau capul lui Moţoc.

Fără conotaţii cu valoare numerică din categoria „foaie matricolă” şi „media la mate de semestrul trecut”, prostia capătă în acest context adânci sensuri antagonice expresiei „trecut prin viaţă”. Pentru că dacă după un ciclu din categoria „Crezut* Luat_ţeapă * Iertat * Luat_ ţeapă_ din_nou * Greşit_la_nesfârşit *Iertat_ ca _la _prima_ abatere” încă nu ţi-ai învăţat lecţia, te încadrezi perfect în limitele unei insuficienţe cerebrale acute.

Lăsând teoria la o parte, ca un practician de excepţie ce te găseşti,  pui în aplicare crezul ala vechi şi prăfuit care spune că toţi oamenii merită o a doua şansă şi-ncepi să împarţi generos în stânga şi în dreapta 2-3-10 de  „a doua şansă” doritorilor flămânzi.

Ţi-e bine cu tine, deja faci planuri de cum o să măsori schimbarea în mai bine ş-aştepţi, nerăbdător ca un copil, rezultatele muncii tale. Dar timpul trece şi ele întârzie să apară. Eşti luat de prost şi nici măcar o lacrimă nu-ţi e permisă căci manifestările de acest gen  sunt pentru oamenii slabi iar din copilărie nu ţi s-a îngăduit  să păstrezi decât nerăbdarea menţionată mai  devreme. Şi atât!

Faptele bune nu rămân nepedepsite, iar tu,  masochist prin excelenţă, iţi juleşti genunchii în cădere, iţi vine să ţipi şi totuşi taci, te ridici, te ştergi de praf şi o iei de la capăt. Pentru binele omenirii, pace, karma, un loc în Rai şi pentru toţi tâmpiţii care nu merită. Dar o să iţi mai ia ceva până să bagi la cap concluzia corectă…

Anunțuri
9 comentarii leave one →
 1. Iunie 27, 2009 20:49

  Laura Driha, nu incetezi sa ma uimesti cu scrierile tale.

 2. Laura permalink
  Iunie 27, 2009 20:53

  Multumesc Dennis >:D< Ma bucur ca nu te plictisesc…:)

 3. crackjack permalink
  Iulie 2, 2009 10:19

  am stampilat blogareala cu apostila ignorantei sau a suficientei. nu prea vad cum, in volutele existentei, imperioase, proteice si atat de frugale in a-ti oferi bucurii altfel decat distilate in nano puseuri vitale, poti sa te lasi imprumutat prin cuvinte. asa ca inventarul sapiential(de orice fel) pe care il propune treba asta cu scrisu` e cam artificial. eu zic ca e un morb supralicitat daca nu are un dedesubt, cel putin unu`artistic. sa nu iei de rau, toate. daca sinapsele vor functiona si nu se vor scurtcircuita in orgolii, poate vom fi si altfel decat comparsi ai scenelor dominate de subiecte.
  p.s. dupa cum nu exista prietenie fara placere si folos, la fel nu poate fi muza fara nemultumiri. astept sa ma dispretuiesti ma` non troppo

 4. Iulie 2, 2009 14:28

  dom’le, e frumos ce-mi place mie, deci cam la fel, e dedesubt, si mai ales unul artistic, ala pe care il pricep eu a fi asa. apoi asa cum nu asculti o muzica neaparat ca sa aflii, poti sa cauti in cuvinte si altceva decat informatie. nu de alta, dar vad ca apreciezi nespus de nemaipomenit forma.

 5. crackjack permalink
  Iulie 2, 2009 14:45

  mizantrop – ma declar! nu suport leorbaiala, daca nu vedeam loc (recte blogu` de fata, pt a sterge subtilitatea) de rezonanta literara si nu numa`, nu intram.
  specimen egocentric – sunt! si stiu si de hazu` sarcasmelor.
  fara suparare, zic yo?!

 6. Laura permalink
  Iulie 2, 2009 20:49

  Crackjack, sunt magulita c-ai gasit totusi ceva printre atata vorba goala care sa aduca chiar si firav, a arta. Ceva care te face sa intri pe aici si sa-mi educi gustul pentru scris, sa-mi dai lectii de consistenta a unei forme simple si sa corectezi ici-colo excesele mele de narcisim.
  E placut sa vezi, de unde ma uit eu, ca-n tot mucigaiul pe care ti-l reproseaza un fin observator, se mai imprima pe retina sa hipersensibila si niscaiva flori.

 7. crackjack permalink
  Iulie 3, 2009 08:00

  unii o iau personal cu insistenta. don`t get it?
  daca nu-mi placea ce scrii… dar e evident. sorry daca tii partea hoardei ce vine dupa tine. nu-ti dau lectii de nici un fel, sau nu asta a fost intentia mea.
  scuze pentru sarcasmul exagerat.
  nu am vrut sa jignesc sau sa sugerez altceva.

 8. crackjack permalink
  Iulie 3, 2009 08:02

  unii o iau personal cu insistenta. don`t get it?
  daca nu-mi placea ce scrii… dar e evident. sorry daca tii partea hoardei ce vine dupa tine. nu-ti dau lectii de nici un fel, sau nu asta a fost intentia mea.
  scuze pentru sarcasmul exagerat.
  nu am vrut sa jignesc sau sa sugerez altceva.?!@

 9. Laura permalink
  Iulie 3, 2009 08:07

  Ok. Le accept 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: