Skip to content

O biata musca-n ciorba

Octombrie 6, 2009

Despre oamenii mărunţi ca stare şi ca port şi înaltele lor idealuri au scris mereu istoriei tot felul de iscusiţi într-ale cuvântului şi pe ici – colo şi câte un liber-cugetător comun, mâhnit de-a lor poate prea multă cutezanţă sau răbdare.

De încrederea în propriile forţe, încredere cu care păreau să-şi cumpere nemurirea au râs ocupanţii primelor locuri de pe margine şi pentru curajul fiecărui „prim pas” i-au adorat timizii, tânjind după un strop din nebunia ce părea să-i însoţească zi de zi…

Despre ceilalţi însă ştiu numai pruncii obraznici, căci pe ei ii folosesc mamele drept exemple, mai ştiu bătrânii pentru că uită selectiv (deşi susţin că nu!) şi tot pe ei se luptă istoria să nu îi mai repete…

Pe ei, aceşti iluştrii anonimi, concepuţi la beţie şi născuţi obosiţi. Prea obosiţi să lupte, prea obosiţi să le mai pese. Autosuficienţa e picătura de arsenic pe care şi-o pun singuri şi conştienţi în ceaiul de dimineaţă fără să dea crezare dovezilor ce-l proclamă drept otravă. Se dau bătuţi de la prima zgârietură, îi doboară loviturile sub centura cu care îşi ţin legate principiile într-un mănunchi sărac şi au deprins arta văicăritului cum au deprins-o strămoşii noştri pe a olăritului.

E tot timpul loc de învinuit societatea, datinile şi neamul când „depăşirea propriilor limite” înseamnă pentru unii două clase primare în plus faţă de pregătirea pe care o au părinţii lor.

E loc de militat de-ndată ce-au descoperit cuvântul „discriminare”- chiar dacă n-au avut timp să citească toată explicaţia din DEX, e loc de autocompătimire şi promovare a unei imagini lacrimogene.

E loc pentru că nu se mai ard pe rug mincinoşii, nu se mai exilează puturoşii şi-n marea sală de spectacole a lumii dacă n-au toţi un scaun să se-aşeze, pe scenă încap îngrămădiţi în comedie şi cei fără vreo urmă de talent

Anunțuri
4 comentarii leave one →
  1. Octombrie 6, 2009 19:11

    eu tot ma gandesc la musca aia:P .. era o faza haioasa. Un tip se duce la un restarant si comada o ciorba. Ospatarul ii aduce ciorba cu o musca in ea. Clientul revoltat ii spune chelnerului ca in ciorba lui e o musca. Replica nu intarzie .. ” da zgarcit mai esti.. cat poate sa manace o musca?

  2. Octombrie 6, 2009 19:13

    Da, bun bancul! Il stiam ;))

Trackbacks

  1. » O biata musca-n ciorba! Laura Driha
  2. O biata musca-n ciorba « Laura Driha

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: