Skip to content

Dau votul meu…

Decembrie 2, 2009

pentru-o minune

…unui minor.

Las dreptul meu de vot drept moştenire preţioasă  unui tânăr ales pe sprânceană după criterii subiective căci el măcar  va alege să-i contureze valoarea cu încrederea că face pasul corect.

O va face greşit şi semi-inconştient pentru că îi va fi întunecată judecata de speranţa în mai bine şi de entuziasmul primei decizii la care –statistic vorbind – va lua parte,  însă o va face crezând orbeşte în promisiuni îmbrăcate de cuvinte alese, ii va mustra c-o dojană fermă pe cei ce se încăpăţânează să nu-şi folosească dreptul constituţional şi o să înveţe dur –  dar sigur! sensurile ascunse ale responsabilităţilor din categoria „ 18 + ”.

Ii las lui ştampila mea din turul doi pentru că mi-e dragă ca o poză veche din copilărie inocenţa ce-i face sângele să fiarbă-n vene şi să-i coloreze-n rozaliu obrajii atunci când apără dreptul românului de rând de a-şi proteja ţara şi pentru că mie mi s-au cam scufundat corăbiile cu optimism – vechi mijloace de trafic cu combustibilul ce mi-a făcut atâta vreme mecanismul interior să funcţioneze .

Am nevoie să-mi uşureze careva sentimentul de vinovăţie  întreţinut regeşte de-o delăsare prea nouă s-o pot da afară pe motiv de deranj şi-mi trebuie un tânăr care să primească dreptul de vot cum o făceam şi eu acum câţiva ani – fără să ştie că niciun cadou nu-i cu adevărat gratuit… Niciodată!

Caut aşadar posesorul unei doze de tinereţe fără experienţă, suflet înflăcărat de lecţiile unui curs de istorie cosmetizat de prozatori iscusiţi, un copil nepriceput  într-ale mârşăviilor şi-ale mârşavilor  care să debordeze de  energie orientată iniţial neorganizat şi neproductiv, cu o conştiinţă curată în curs de pătare, nebunie flămândă de fapte eroice şi de-o inteligenţă care să-i permită mai târziu să-şi măsoare realistic greşelile…  Asta aşa, d-amorul contorizării.

Caut, dar găsesc? Să-mi daţi de veste voi

Anunțuri
12 comentarii leave one →
 1. Decembrie 2, 2009 23:36

  Excelent postul.Subscriu, si eu dau votul meu pentru un „tanar drept mostenire pretioasa”.

 2. Decembrie 3, 2009 06:09

  Buai, dar ce aripi v-au taiat, frate, tara asta de aveti corabiile asa submersate? Am avut senzatia pentru o clipa ca citesc la Arhi, ca-ca el nimeni nu stie sa sa planga de toate nedreptatile pe care i le face statul roman. Eu nu pot sa pricep de ce nu emigrati daca sunteti asa nemultumiti si daca aveti standarde atat de ridicate. Eu le am joase, cam la doua mii de lei, ca atat pot, dar ma descurc si nu simt ca ma nedreptateste cineva. But as they say, if you want to live in your dreams, don’t make them so hight. E o moda sa ne plangem, sa anuntam ca vai, noi nu votam ca suntem lezati de toate care se intampla, sau ca ni s-a rupt o unghie. Zau, tu aveai idei mai interesante.

 3. Laura Driha permalink
  Decembrie 3, 2009 06:34

  Multumesc Melcovici!

 4. Laura Driha permalink
  Decembrie 3, 2009 06:37

  Ioana, e o tara libera, zau. Vorba lui Base ” nu mi-a placut dar mai vreau o data”.

 5. Decembrie 3, 2009 09:00

  eu nu dau la nimeni votul meu 🙂

 6. Laura Driha permalink
  Decembrie 3, 2009 21:13

  @poza zilei.. e buna si optiunea ta! :))

 7. Metall permalink
  Decembrie 4, 2009 10:16

  Laura, cica vorba aia n-ar fi a lui Base, ci a lui Udrea 😉

 8. Laura Driha permalink
  Decembrie 4, 2009 10:29

  Metall, citam din memorie. S-apoi, ce mi-e Base, ce mi-e Udrea 😛 ?

 9. Metall permalink
  Decembrie 4, 2009 12:33

  Laura, de fapt tu ai dreptate, Base a zis chestia respectiva.
  Doar ca exista o caricatura, cu Base care tine discursul respectiv, si cand ajunge la faza cu „nu mi-a placut dar mai vreau o data …” se intoarce catre cei din staff si zice: „Bah, va sparg daca o mai lasati pe Udrea sa-mi scrie discursurile electorale!” 🙂

 10. Laura Driha permalink
  Decembrie 4, 2009 13:03

  :))) Deci in concluzie, AM DREPTATE!
  Da,probabil ca intrebandu-l pe nea Base ce sa ii mai scrie in discurs acesta i-a zis: „Eu zic sa ramana cum am concluzionat aseara”
  Si ea tot ce si-a amintit era concluzia ei cu „Nu mi-a placut dar as mai vrea o data” :)))

 11. vladlacisco permalink
  Decembrie 5, 2009 11:35

  Asta e decizia voastra?si aveti doleanta de a va lua in serios?nevotand dam uitarii fiecare victima a revolutiei si fiecare victima a mineriadei si nu cred ca merita asta.probabil ei gandeau ca is dau viata pt niste tineri…uite am ajuns noi tineri si asa ii tratam?

 12. Laura Driha permalink
  Decembrie 5, 2009 13:20

  Vladlacisco, cea ai inteles tu din postul asta e ca nu ma duc la vot? Chiar atat de prost imi ies mesajele din spatele randurilor? Sau nu reusesti tu sa citesti cum trebuie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: