Skip to content

Pe curat

Mai 26, 2010

Cum îi şade bine omului ordonat, am zis, eu cu mine-n sinea mea, să trec pentru domniile voastre (pentru că-mi sunteţi simpatici) PA-urile etapei 10 (zece) pe curat„. Aşadar, aici o să fac actualizările de rigoare, ca sa nu le-ngrămădesc pe toate în locul unde a început totul! Vă aştept plină de curozitate  manifestările artistice!

Primul conştiincios a şi luat-o la plimbare pe faleză, ipotetic vorbind! şi şi-a trimis creaţia spre încântarea ochilor dumneavoastră! Încântare de care n-o să aveţi însă parte decât la nivel de titlu. Căci până nu dau drumul la jurizare, n-aveţi voie să trageţi cu ochiul… Răbdare! Mai e numai puţin până departe…

Cum spuneam, de la capăt, cu alineat :

1) Buburuza cu sandale

Roşie ca o buburuză era şi avea sandale albe, cu care lipăia timid pe pavajul umed. Seară era. Sau poate dimineaţă. Măsura secundele cu pasul mărunt. Privită dinspre cafenea, avea un aer romantic, un scop tremurat. Privită din larg… pur şi simplu nu se vedea. Poate din cauza valurilor destul de înalte, sparte în ţăndări spumuite ca într-un tablou hipnotic. Ceva bizar scria până şi în procesul verbal: martorii au crezut, multă vreme că ea era, încă, acolo. Dar rămăsese doar rochia roşie, aşezată lângă sandalele albe.

Proaspăt sosit este şi :

2) Un copil amărât

Sunt un copil amărât în criză de vorbe. Nu se leagă, nu se potrivesc, nu le pot obliga. Daţi-mi şi mie câteva puncte pentru acest pseudo-PA în care nu spun decât adevărul. Puteţi să verificaţi că nici pe blog nu mai pun decât poze. Până acum mi-a fost jenă, dar pe Pavajul de catifea al Falezei îmi vine mai uşor să zdrelesc coatele cuvintelor pentru a cerşi îngăduinţă. Apreciaţi că timp de 8 etape am avut bunul simţ să nu vă chinui cu vorbe goale. Daţi-mi şi mie voturi, că suntem 5 copii la mama.

Aşa cum bănuiam Vinerea este ziua cea mai interesantă pentru că-i deadline! Nici n-am deschis bine mailul şi m-a şi udat :

3) Valul uriaş

El și ea, ochi în ochi, mână în mână, pe o faleză exotică a unui ocean foarte albastru: își împărtășau dragostea aprinsă și neputința de a mai trăi unul fără celălalt nici măcar o secundă; își jurau credință veșnică și-și mărturiseau dorința de a trăi la nesfârșit acea clipă unică… Valul uriaș le-a îndeplinit-o, năpustindu-se cu furie peste mal și ștergând în calea lui orice urmă de viață, de faleză, de pași. Doar jurămintele lor au rămas agățate între cer și pământ, așteptându-și împlinirea.

Puţin după miezul zile a poposit in inbox şi-un PA mai…

4)  Ruşinat…

În noaptea asta nu vreau ca somnul să ne fure şi vreau să aşteptăm împreună răsăritul. Nisipul fierbinte se va juca pe trupurile ude, iar marea ne va acoperi o clipă apoi ne va descoperi trupurile curate, dar sărate. Gusta-voi trupul tău plăpând şi tu, te vei undui sinusoidal ca valul. Soarele, se va ruşina, de frumuseţea ta şi va rămâne ascuns după perdeaua de nori, dar nu îmi va păsa pentru că tu, pentru mine eşti visare, zâmbetul tău e pentru mine rază, sărutul tău îmi dă mai mult căldură decât un soare pe faleză.

Tot calculând cât a mai rămas până la 22.00, câte caractere a scris cutărescu şi alte minunăţii de gazdă de etapă, m-am trezit şi cu

5) Ipoteza lui Oel

Porţiunea mai mult decât imaginară, ba chiar foarte reală, tangibilă, palpabilă şi călcabilă, aflată între un uscat U şi o apă A, nicidecum sinonimă cu malul, dar dependentă de acesta, cu lăţime variabilă şi măsurabilă cu pasul leneş, este demonstrabil şi deloc întâmplător orânduită întru aerisiri de suflet şi de minte, îmbibat cu briză, plimbări şi pupături pe înserat, învârtiri de roţi de bicicletă şi trotinetă, pescuit cu gândul aiurea, plimbat potăi de apartament şi alergătură voluntară.

E târziu, dar e devreme, Oraşul PA ca să vă cheme… Şi aţi venit!

6) Mama marinarului

Flutură batista-n depărtare până fumul negru se făcuse-un punct şi-apoi, secerată parcă de briza aspră căzu în genunchi,implorând:Să ai grijă de băiatul meu, mare albastră!Şi valurile tale să n-asculte de furtuni!Firicele strălucitoare de nisip îi zâmbeau dintre pietre ca-ntr-un ritual pe care-l deprinseseră de prea mulţi ani, îmbărbătând-o, în acelaşi loc de unde-şi lua „La revedere”de fiecare dată. Faleza îi ştia dorul de mamă şi tremurul pe care numai sunetul ce anunţa intrarea vaporului în port i-l mai putea alina…

* * * * * *

Conform socotelii, numa’ şase-s norocoase… ca la loto! Acu, dacă tot nu v-a plăcut indeajuns de mult tema să scrieţi toţi (persoanele de faţă se exclud!) poate vă faceţi timp să votaţi!

Cartonaşele se trimit, dacă sunteţi amabili,  la aceeaşi adresă de mai sus, până Duminică seara, la orele 18.00! AM ZIS!

UPADTE 1 : Au sosit primele voturi… am spart eu gheaţa!

Va aştept şi pe voi…

UPDATE 2 : Au sosit si voturile lui LeeDeeP. ! Multumesc frumos!!

UPDATE 3: Şi Călin şi-a exprimat preferinţele…

REZULTATE

________________________________________________

Locul I : Ruşinat… – Cristian Dima 8 v, Ipoteza lui OelLeo 8v

Locul 2: Un copil amarâtIoana 5v, Mama MarinaruluiLaura Driha 5v

Locul 3:Valul uriaş – Lee Dee P. 3v

Locul 4 : Buburuza cu sandaleCalin 2v

NUMAI PA-uri de PODIUM ! Felicitari!

Pentru etapa 11 ii dau legătura lui stargates!

*Avem şi un votant după deadline – Cristian Dima, iar voturile sale ar fi răsturnat complet situaţia. Proastă sincronizare, ce pot să zic?! Poate data viitoare Cristian…

Îmi permit să spun că PA-ul pe care l-am aşteptat toată etapa, cel de 7 puncte pe care le-aş fi oferit cu drag dacă sosea înainte de deadline, este cel scris de LePetitPrince. De la un Printisor pentru un Rege!

Faleza fara el

S-a nascut si a crescut aici, pe faleza. Ar fi putut pleca de multe ori, ce teatru nu l-ar fi vrut pe Jean Cosntantin? Dar era prea legat de Constanta, de faleza, de mare si de tot ce aducea ea in viata lui care zambea larg ca privelistea pe care ti-o intinde, ea, marea, cu mainile ei mari si verzi. Faleza il simtea de la o posta, stiam asta dupa hohotele de ras care o apucau din senin. Si radea cu o pofta!…Radea cu toata gura si cu toata inima. Pana cand inima lui s-a oprit.


Anunțuri
19 comentarii leave one →
 1. Mai 28, 2010 19:51

  Am incurcat borcanele, Laura, cu atatea deadline-uri pentru creatie si jurizare – vroiam sa trimit un PA pana-n ora 24,00…, dar se pare ca nu merg toate pana-n al 12 lea ceas! 😛

  PS: putine texte, dar unu’ și unu’!

 2. Laura Driha permalink
  Mai 29, 2010 11:53

  LeeDeeP. se primesc si dupa deadline! 🙂
  Ma bucur ca iti plac textele, te astept la jurizare!

 3. Mai 29, 2010 22:04

  Parerea mea e ca ne-am incurcat cam mult…nu ne mai gasim…Poate trebuia prelungita perioada de primire a PA-urilor…

 4. Laura Driha permalink
  Mai 30, 2010 10:31

  E un pic cam tardiva sugestia ta Mariana! Imi pare rau… Eu am crezut ca nu v-a placut tema! Abia apoi am vazut incurcatura! 😦

 5. Iunie 2, 2010 13:28

  Am inceput prin a scrie un comentariu dar s-a transformat intr-un PA, aici, pe loc. Frumoasa tema..”Faeza” numai ca pe mine ma duce cu gandul la ceva anume…

  Faleza fara el

  S-a nascut si a crescut aici, pe faleza. Ar fi putut pleca de multe ori, ce teatru nu l-ar fi vrut pe Jean Cosntantin? Dar era prea legat de Constanta, de faleza, de mare si de tot ce aducea ea in viata lui care zambea larg ca privelistea pe care ti-o intinde, ea, marea, cu mainile ei mari si verzi. Faleza il simtea de la o posta, stiam asta dupa hohotele de ras care o apucau din senin. Si radea cu o pofta!…Radea cu toata gura si cu toata inima. Pana cand inima lui s-a oprit.

 6. Iunie 2, 2010 13:29

  tema …”Faleza”

 7. Iunie 2, 2010 16:46

  LePetitPrince… PA-ul tau ar fi primit toate voturile asa cum Jean primea intotdeauna toate aplauzele… Iti multumesc!

 8. Iunie 4, 2010 09:02

  Asa e! 😦
  N-ai pentru ce!

 9. Iunie 9, 2010 12:57

  Zic si eu cu intarziere : nici eu n-am votat, dar as fi votat PA-ul publicat dupa deadline…

 10. Iunie 10, 2010 19:26

  Urat din partea ta ca n-ai votat! 😛
  Poate data viitoare…
  Si mie mi-a placut enorm PA-ul de dupa deadline!

Trackbacks

 1. Un oras de nota 10! « Laura Driha
 2. Concurs de jurizare/ghicitori “ORAȘUL” – etapa 10 « LA +ILM
 3. Ruşinat « Cristian Dima
 4. Orasul PA. Clasament general « Călin Hera. PA-uri şi mirări
 5. Grădina Labirint…(6) « Cristian Dima
 6. Concurs de jurizare/ghicitori “ORAȘUL” « LA +ILM
 7. Buburuza cu sandale « Călin Hera. PA-uri şi mirări
 8. SECUNDE » Blog Archive » Orasul PA, pe faleza si in parc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: