Skip to content

Despre extraterestrii

August 23, 2010

Noh, nu-i genul acela de post de tip „descovery” sau „wiki” cum se zice-n lumea bună. Acest blog nu este unul de nişă. Aşa că dragi copii rătăciţi printre aceste rânduri nu-i nimic constructiv inşirat în continuare, nu-s date sau dovezi care să ateste sau să conteste existenţa celebrilor locuitori ai altor planete. Da, ştiu că vă dezamăgesc şi-mi pare oarecum impardonabil dar mizez pe zâmbetul meu fermecător că vă va ajuta să mă iertaţi.

Scriitura de astă seară contestă aici o simplă exprimare. O împletitură de cuvinte obişnuită şi acceptată în cercurile inalte ale inţelepţilor, din loc în loc prin Sfaturile Bătrînilor din sat şi, desigur, cu o ardoare inconfundabilă în rândurile mulţimii citite, culte şi inculte deopotrivă, de la omul care sapă (mai sapă încă, da!) pământul patriei şi până la.. să zicem „digeii” de la radio. Şi-am ales acest exemplu absolut intenţionat pentru că se zice-n blogosferă că dacă nu menţionezi sursa eşti naşpa. Şi cum poze nu fur, doar admir, surse n-am de pus decât la capitolul „insipraţiunea care este”.

Ascultam recent pe un post pe care nu mi-l amintesc o vorbuliţă de adâncă gândire digeistică şi anume „ …extratereştrii… forme superioare de inteligenţă…”. Şi m-am trezit întrebându-mă cum de s-a împământenit (ciudat ca folosesc tocmai termenul acesta) ideea că fiinţele astea – dacă există!- sunt fiinţe de o inteligenţă superioară. N-am găsit pe nicăieri vreo referire la posibilitatea ca dumenealor să fie retardaţi, cu IQ-uri negative sau, cine ştie –Doamne fereşte! – fani Gigi Becali. Nu. Tot ce nu-i de pe planeta asta e automat superior. Oare şi marţienii cred la fel? Undeva acolo într-un ziar de pe Planeta Roşie cineva scrie un editorial în care se menţionează urme ale vizitelor Pământenilor? Cuiva de pe Pluto îi este oare frică de fiinţele ce populează Pământul? Se fac filme, se iau Oscaruri, inspirăm sau înfricoşăm pe cineva din Univers cu „inteligenţa colosală” a fiinţelor bipede ale căror nave imense gravitează pe orbite sau numai noi suntem capabili să născocim aşa ceva?

Da, aveţi dreptate. Sigur le e frică. De poluarea pe care am lăsa-o în urmă dacă ne-am face măcar concediul la ei, de înjurăturile pe care le-ar deprinde copii lor după ce ne-ar sta o jumătate de ceas în preajmă, de suporterii în care li s-ar transforma bărbaţii după ce i-am duce la 2 meciuri şi de egocentrismul pe care l-ar poseda nevestele lor după ce vor fi văzut primele reclame la cosmetice, primele oglinzi şi primul show de pe Fashion Tv.

Anunțuri
8 comentarii leave one →
 1. August 23, 2010 19:25

  …placerea si de partea mea sa fiu o sursa de inspiratie !
  multumesc.

 2. August 23, 2010 19:28

  Alex, si de invidie! Constructiva, desigur! Dar cum imi mai vine pe mail o poza de a ta cum le vad negre pe toate ale mele… Dar ma ambitionez, ma ambitionez!
  Hugs!

 3. August 23, 2010 20:03

  Cred că ești prea mică pentru a-ți mai aminti, dar era cândva o expresie celebră, inspirată de un serial: ”EI sunt printre noi!” 😀

 4. August 24, 2010 05:17

  Silavaracald, e din acelasi serial cu „adevarul e dincolo de noi” ? 😀

 5. August 24, 2010 08:17

  eu zic ca sunt fiinte mai superioare. si daca exista mai superior, atunci or fi si ei

 6. Laura Driha permalink
  August 24, 2010 08:23

  „mai superioare” ? :)))

 7. Septembrie 25, 2010 05:03

  Deci existi ! Credeam ca numai eu ramasesem adversarul teoriilor astora 🙂

 8. Septembrie 25, 2010 20:26

  Carbonaru, exist! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: