Skip to content

Limo-citronada

Iulie 14, 2011

Cine imi poate spune si mie, cinstit, care e diferenta intre limonada si citronada? Exceptand desigur, evidenta culoare.


Asta seara am primit raspunsul corect la Taverna Sarbului din Constanta dar am zis sa fac si poza ca sa cer parerea si altor specialisti! (chiar radea prietena mea ca eu mereu sunt cu aparatul dupa mine, sa imortalizez te miri ce minunatii! Pup Lumy!)

Povestim in curand!

Cu drag,

Laura

P.S. Indiferent care va place mai tare, poftiti la una rece! Ca-i vremea!

Anunțuri
16 comentarii leave one →
  1. Iulie 15, 2011 10:37

    Şi care e răspunsul? Eu cred că limonada e doar din lămâi şi citronada din diverse citrice. În dex sunt sinonime. Luminează-ne 😀

  2. Iulie 15, 2011 10:39

    Florin, e vorba de continut intr-adevar. Dar nu cum crezi tu! Limonada e numai cu apa plata, pulpa de lamaie si zahar pe cand citronada e si cu apa minerala, cu suc de lamaie si miere! Asa spun specialistii… 🙂

    • Mihai permalink
      Decembrie 4, 2012 20:28

      raspunsul tau a fost de genul: citronada este cu apa iar limonada este cu apa. Apa minerala este minerala pentru ca are minerale. Probabil ai vrut sa zici apa minerala carbogazoasa sau carbogazificata. Inteleg ca se vorbeste despre cuvinte folosite corect in acest blog si tu le folosesti eronat dandu-te interesanta=)). Rusine. Apa plata este o apa minerala deasemenea. Apa plata === apa minerala. Interesant-o.

      • Laura Driha permalink*
        Decembrie 4, 2012 21:01

        Mihai, vroiam sa fac gluma aia cu „si atunci de ce se numesc diferit?” dar am zis ca nu duci la glume din cate observ in comentariul tau. Daca ai fi urmarit sirul discutiei de la acest post ai fi observat ca „specialistii” de care vorbesc eu sunt cei care au preparat bauturile mai sus mentionate. Respectiv ospatarii de la o Taverna din Constanta. Diferenta nu consta numai in apa folosita (si apropo, apa plata e slab mineralizata si de aceea nu intra la „apa minerala” ca si forma uzuala de adresare!) ci si in felul de indulcitor si partea fructului folosita la preparare. Singurul care se da interesant aici esti tu si nici macar n-ai citit tot comentariul!

  3. Iulie 16, 2011 15:21

    Nu te pui cu specialiştii 🙂

  4. Iulie 16, 2011 15:49

    Da, nu contrazic niciodata oamenii mai priceputi ca mine intr-un anumit domeniu! Daca ei asa zic, inseamna ca asa e!;))

  5. Iulie 17, 2011 14:48

    Măi, dacă aşa zic specialiştii, aşa trebuie să fie. Numai rece s-o aducă! Şi acum.

  6. Iulie 18, 2011 08:52

    Si acum, maine, poimaine si cel putin toata vara, nu? :)))

  7. Valentina permalink
    Iulie 19, 2011 13:59

    Citronada are si un pic de portocala, nu numai lamaie….D’oh

  8. Laura Driha permalink
    Iulie 19, 2011 14:01

    Valentina, asa stiam si eu! Dar se pare ca nu-s toate retetele la fel! 🙂

  9. August 15, 2011 14:27

    Limo – cu lămâi
    Citro – cu citrice (lămâi, portocala, grapefruit, etc.)

    As simple as that. 😀

  10. August 15, 2011 17:56

    DianaEmma, asa am zis si eu prima data! Pare destul de deductibil. Dar la Taverna Sarbului mi s-a oferit explicatia de mai sus!:)

    • August 15, 2011 18:20

      Eu știu după vechile cărți de bucate… oi fi în urmă cu tehnologia. 😆

      • August 15, 2011 23:25

        Tehnologia nu e importanta! Ci sa iasa buna, racoritoare si s-o poti face rapid! 🙂

        • August 15, 2011 23:35

          Tehnologia bucătăriei (rețeta) o face bună.
          Tehnologia frigiderului o face răcoaroasă.
          Tehnologia aparatelor de stors lămâi o fac… rapidă. 😀

          • August 15, 2011 23:40

            True! Eu credeam ca te referi la faptul ca au aparut metode/retete noi, cu care nu esti la curent. Nu fizic, la tehnologia de preparare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: