Skip to content

Nume de fata – Laura

Aprilie 29, 2013

         Daca esti in cautarea unui nume de fata si te-ai oprit la “Laura”, trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a lua decizia finala!

          Numele asta nu e doar un nume frumos. Toate “Laurele” pe care le cunosc iti pot confirma asta. Si el vine,  in urma asezarii unor astre, cu o groaza de instructiuni, de limitari, de atributiuni.

          Daca ai ales s-o cheme astfel, trebuie sa-ti cresti fata dupa regulile traditionale ale bunului-simt, s-o indrumi catre studiu suficient cat sa-si construiasca singura aripile sa zboare, sa fie un copil bun si un adult responsabil. Toate “Laurele” pe care mi le amintesc sunt ordonate dupa aceeasi reteta.

          O sa fie un spirit vesel, cu inclinatii artistice si desi poate nu va excela la una anume, “frumosul” o sa faca parte din tot ceea ce admira. Va pune pasiune in tot ce plamadeste, va semana optimism si-o sa sufere, intotdeauna, numai discret.  Toate “Laurele” pe care le-am intalnit simt diferit.

          Va adora oamenii, va lupta pentru fericirea altora perfect gratuit, o vor impresiona lucruri marunte si va plange ca sa ierte, ca sa uite, ca sa creasca.  Isi va contoriza greselile cu o rigoare aproape matematica si va face orice ii sta in putere sa repare ce-a stricat. Toate “Laurele” care mi s-au destanuit se hranesc cu aceleasi idealuri.

          O sa poarte in palme praf de stele si va adora copiii. Zambetul ii va fi contagios, spiritul agitat si cateodata chiar galagios, ii vor placea povestile, calatoriile si evadarile cotidiene in vis. Toate “Laurele” care mi-au traversat vreodata viata sunt firi romantice.

         Va rade cu pofta, va iubi furtunos, va pierde dramatic, va castiga intr-o baie de modestie. Se va dedica pana la epuizare si nu va astepta aplauze. Pentru ca n-o sa fie un om obisnuit. Toate “Laurele” pe care le vei cunoaste vreodata sunt deja asa.

         Daca vrei sa fie asa, spune-i  “Laura”…

Anunțuri
4 comentarii leave one →
 1. Aprilie 29, 2013 19:35

  Hahahaha :)) ma simt flatata!

 2. lauravonka permalink
  Noiembrie 17, 2015 02:07

  Haha, as mai adauga: luptatoare, deosebite, altfel. Toate Laurele pe care le cunosc sunt „altceva”. Poate pentru ca fara sa isi dea seama poarta deja o cununa de lauri- si vor sa o pastreze pentru ele insele. „Laura” este lucrul pentru care le multumesc parintilor mei- si nu sunt foarte multe lucrurile de multumit. Probabil stiind ca nu imi pot oferi prea multe mi-au dat un nume cu care sa reusesc singura, fara ei. Da, da, din pacate nu stiu daca voi avea vreodata copii, dar daca da, si daca va fi o fata, va fi o varianta a Laurei- poate o Lara, asa ca sa scrie mai putin cu o litera 🙂

  • Laura Driha permalink*
   Noiembrie 17, 2015 13:51

   Si mie mi-ar placea sa o cheme asa pe fata mea si nasa noastra de cununie e tot Laura, deci ar putea purta si numele ei dar, cu atatea Laure in familie, ar putea fi prea mult. Imi plac si alte nume de fata si la moemntul fericit sper sa aleg unul inspirat! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: